Ева Паунова: Eлектронното гласуване ще повиши младежката активност

"Младежкото участие в обществения живот в ЕС" бе темата, по която днес в Бургас дискутираха

евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и клуб "Технологично развитие" към ГЕРБ.

91% от младежите използват интернет, но 70% от тях само за забавление. 98% от младите хора не са членове на нито една организация или извънкласна дейност, а 67% от тях нито учат, нито работят. Тези данни изнесе евдодепутатът Ева Паунова в началото на срещата.

Според нея електронно гласуване ще повиши избирателната активност на младите. Върху въвеждането му се работи в момента, а законодателството трябва да се промени. Цената на електронния подпис трябва да е достъпна, за да не е пречка, допълни Паунова.

Въпросът за скъсаната връзка между образованието и бизнеса повдигна общинският съветник и член на МГЕРБ Георги Кузманов. В момента много млади хора се ориентират към икономиката и правото, а има нужда от IT специалисти.

Готви се законопроект за дуалното образование и бизнесът стои близо до него, обясни Ева Паунова.

Евродепутатката, кметът Димитър Николов и директорът на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Мариета Захариева ще участват в конференция "Възможности за насърчаване на малкия и среден бизнес в Бургас". Тя ще се проведе днес в Бизнес инкубатора.

На конференцията ще бъдат представени приоритетите за подпомагане на фирмите по европейските програми. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови