Съдът спря заповед, с която кметът на Камено елиминира опонент за изборите

До три дни ще обявя официално кандидатурата ни, заяви върналият се в битката Димитър Николов

Административният съд в Бургас спря предварителното изпълнение на заповедта на кмета на Камено Стефан Бонев, с която той заличи адресната регистрация на един от опонентите си в предизборната кампания – Димитър Николов. Това съобщи flagman.bg. Случаят беше широко коментиран, защото заради техническа грешка в общинската служба ГРАО, председателят на ДПС в Камено Димитър Николов нямаше не само право да се кандидатира за кмет, но и да гласува за местна власт.

Припомняме, че скандалът със заличената регистрация на Николов избухна преди седмица, когато е излязла заповед с тази цел, подписана от кмета Стефан Бонев, който ще се яви на изборите като кандидат на БСП за пети мандат. Според Николов обаче действията на градоначалника са умишлени, защото той е подал документите си за регистрация в село Трояново на 19 януари. Той е взел под наем и впоследствие закупил имот там. Бил е регистриран на ул. „Никола Й. Вапцаров” 5 официално. Впоследствие обаче се оказва, че имало още един адрес със същия номер, на който живее жена на име Иванка. Вместо да поправи техническата грешка от номер 5 на номер 6, адресната регистрация на Николов е заличена точно в навечерието на предизборната кампания.

„Определението на съда за спиране на предварителното изпълнение на заповедта на кмета Бонев показва, че правото е на моя страна. Доволен съм. Допусната е техническа грешка в адресната ми регистрация, която Община Камено използва, зад а ме извади от предизборната кампания. В момента вече обмислям как ще участваме на изборите, до три дни ще обявим решението си”, каза Димитър Николов.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови