Илиян Янчев стана ябълката на раздора за БСП

Кметът на община Малко Търново Илиян Янчев бе видян от БСП като ябълката на раздора* за местните избори.

ГЕРБ влезе в ролята на Хубавата Елена, а партията столетница пък се превъплъти в образа на богинята Хера, останала леко прецакана.

За да разкажат за последния сценарий, както и за много други събития, БСП-лидери свикаха пресконференция в Бургас. Присъстваха депутатите – Петър Кънев, Атанас Мерджанов, Атанас Зафиров и председателя на областното ръковоство на партията Николай Тишев.

Илиян Янчев е кмет на община Малко Търново, като на предните избори той бе издитнат от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Преди това бе зам.-кмет на червения Иван Иванов и винаги БСП са го припознавали като техен човек – ляво ориентиран.

На сегашните избори Янчев щеше да бъде независими подкрепен от БСП, АВБ и ГЕРБ. Тази странна подкрепа обаче бе разбита вчера в зала Арена Армеец в София. Там на националното събрание на ГЕРБ Янчев бе издигнат като техен кандидат.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

„Ние няма как да подкрепим кандидат на ГЕРБ“, заяви днес на брифинга Николай Тишев.

От безпрецедентен натиск върху кандидатите на БСП се оплака Атанас Мерджанов. „На няколко наши кандидати е оказван натиск и са били предупреждавани да не участват в изборите“, заяви той. Според него има паралелна власт в Шумен, където случаите са няколко.

Последните новини около кандидатурите на БСП за кметове на общини в Бургаска област са следните:

-       В Царево е номиниран все пак Петко Арнаудов;

-       В Несебър още няма решение, но подкрепата ще е за сегашния кмет Николай Димитров;

-       В Сунгурларе БСП кандидат няма да има;

-       В Малко търново – също.

 

Легендата за ябълката на раздора –

Богинята на раздора Ерида създала ябълка от чисто злато и написала на нея KALLISTI (“за най-красивата”) и я търкулнала.

Три от богините – Атина, Хера и Афродита пожелали ябълката, като всяка от тях заявила, че заради надписа, тя се полага именно на нея. Скарали се, сбили се.

Най-накрая Зевс ги усмирил и заявил, че трябва да се избере арбитър, което си било смислено предложение и всички се съгласили. Той ги пратил при Парис от Троя, който пък избрал Елена. После пламнала Троянската война.

 

Автор Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови