Важни сте ми, каза Бойко Борисов на кандидатите за кметове

"Водете толерантна кампания",призова 300 кметове на ГЕРБ  Бойко Борисов .

От трибуната на 15-хилядната "Арена Армеец",където вчера се проведе национално събрание на партия, той продължи: "Да не се нападате, а повече показвайте какви идеи имате, нека водим битка на политики - това говори много". Премиерът припомни, че по време на изборите в парламента предстои и внасянето на бюджета за 2016 г. "Доста реформи трябва да завърша. Парламентът трябва да успее да си приеме законите, бюджета и да продължи напред", каза Борисов.

Генерала пожела успех на кадърните кметове от други политически цветове. "На нас като правителство ни трябват кадърни, разбиращи, честни, дейни кметове", аргументира се той. Преди това обаче със задоволство отбеляза, че близо 300-та кметове зад него на сцената ще получат пълната подкрепа на кабинета за новия си мандат. "Сигурен съм, че Горанов като вижда всичко пред него хич не му се иска да идват местни избори. Ще се стигне и до това", отбеляза премиерът по адрес на финансовия министър. И припомни на герберите, че са устояли "в най-тежките времена за партията, когато имаше ясно спусната директива, ГЕРБ да бъде унищожена".

"Силата на една партия е да може да прощава, а и самите ние да направим преоценка на грешките си. Мисля, че поне в това, което сме видели като партия, го променихме", заяви Борисов.

"Пожелавам големи успехи и на Реформаторския блок", каза премиерът, както преди дни, когато отбеляза като общ успеха на ГЕРБ и РБ на местния вот. "Но ако загубим или се представим по-слабо, отсега мога да ви напиша заглавията", предупреди своите Борисов. "Резултатът е важен за стабилитета. Важни сте ми, подходете сериозно", допълни Генерала. "Това, че в другите партии има колебания тук-таме, не ги подценявайте. Това са машини, които само чакат власт", каза още той. И цитира латинската сентенция "Ако искаш мир, готви се за война". "Ние сме готови да отидем на избори във всеки момент", продължи Борисов и беше прекъснат отново от аплодисменти. Но продължи: "Аз няма да съм този, който ще ги предизвика! Който иска, нека си носи после цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата. Желая ви успех!", заключи премиерът.

 

Кандидатите за кметове на ГЕРБ в Бургаска област:

Бургас – Димитър Николов

 Айтос – Васил Едрев

 Карнобат – Владимир Крумов

 Средец – Иван Жабов

 Сунгурларе – Ирена Водева

 Руен – Вежди Орманов

 Камено – подкрепа за независимия Жельо Вардунски

 Несебър – Златко Димитров

 Приморско – Димитър Германов

 Поморие – Иван Алексиев

 Созопол – Панайот Рейзи

 Малко Търново – Илиян Янчев

 Царево – Георги Лапчев 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови