БСП пуска Петко Арнаудов в обречена битка срещу Лапчев, за да му гледа сеира

Пленумът на БСП единодушно утвърди Петко Арнаудов за кандидат - кмет на Царево.

В червените редици допоследно цареше суматоха около издигането на собствен кандидат. Броженията започнаха още когато стана ясно, че бившият кмет, който е подсъдим за нанасяне на щета на общината в размер на 137 хиляди лева, иска отново да се кандидатира за градоначалник. Дори за най-големите му поддръжници бе ясно, че той е обречен срещу далеч по-младия и успешен Георги Лапчев.

Арнаудов обаче настояваше да бъде кандидат за кмет и вярваше, че ще спечели, очевидно загубил представа за годините, в които живее и за своите качества. Той саботира издигането на обща кандидатура с Патриотичния фронт, само за да задоволи амбициите си, критикуваха го негови другари от БСП Царево.

На инфарктна конференция преди месец кандидатурата му все пак бе одобрена, но възгласите против Арнаудов бързо стигнаха до София, където дълго време се чудеха дали да му дадат зелена светлина за изборите. Миналата седмица Националният съвет отхвърли кандидатурата му, а Арнаудов заплаши, че ще излезе като независим и „щял да разбие структурата на БСП”. Това изглежда е стреснало ръководните фактори в Столетницата и днес те все пак го пуснаха в обречената битка срещу Георги Лапчев.

„Никой не можеше да излезе на глава с Петко Арнаудов. Оставяме го да участва, да загуби и след това ще му искаме оставката. Дано се оттегли завинаги и направи път на младите”, казаха пред burgasdream.com активисти на царевската структура на БСП. Те са категорични, че кандидатурата на Арнаудов за кмет ще събере много по-малко гласове, отколкото листата на социалистическата партия.

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови