Живко Табаков оттегли кандидатурата си за кмет, Реформаторите подкрепят Димитър Николов

Общинският председател на „Движение България на гражданите“ Живко Табаков оттегли кандидатурата си за кмет на Бургас. Новината бе съобщена на извънредна пресконференция в централата на ДБГ Бургас.

На предстоящите местни избори реформаторите ще подкрепят настоящия кмет Димитър Николов. Табаков излезе с официална декларация, която burgasdream.com публикува без редакторска намеса.

„Преди два месеца Националният съвет и общинската структура на Движение България на гражданите издигнаха моята кандидатура за кмет на Бургас. Още в началото заявих, че приемам това, като сериозен ангажимент и съм готов да се кандидатирам, само ако получа подкрепата на останалите партии в Реформаторския блок. Приех тази номинация, с ясното съзнание, че по този начин Реформаторският блок ще получи възможност да носи отговорност пред своите избиратели, а те самите да получат своя алтернативен десен избор за управлението на Бургас.

Искам да благодаря на многобройните членове и симпатизанти на Реформаторския блок, които през последните месеци демонстрираха своята подкрепа за моята кандидатура и ми дадоха доверието си в аванс. За мен тази подкрепа е важна мотивация да продължа да работя за Бургас и да дам всичко от себе си за общия ни успех по време на предстоящата предизборна кампания.

През последните седмици, проведох няколко професионални срещи с кмета Димитър Николов, на които му представих основните акценти в моята програма, а именно през следващия мандат туризмът да се превърне в основен приоритет за Община Бургас и да се предприемат мащабни мерки за превръщането на града ни в целогодишна туристическа дестинация. Господин Николов прие с готовност голяма част от моите предложения и пое ангажимент за изпълнението им през следващия управленски мандат.

Това е причината днес да оттегля своята кандидатура за кмет на община Бургас.

Заедно с оттеглянето на моята кандидатура, призовавам партиите от Реформаторския блок и техните членове и симпатизанти да подкрепят Димитър Николов за кмет на община Бургас. Това ще бъде предпоставка за формиране на стабилно дясно управляващо мнозинство в следващия Общински съвет, от което Реформаторският блок ще бъде важна и неизменна част.

Убеден съм, че Бургас се нуждае от управление, в което Реформаторския блок да бъде стабилен фактор при вземането на решения. Това ще бъде от полза единствено и само за бургазлии.

Декларирам, че както досега, така и занапред ще продължа да работя за Реформаторския блок. Най-важната цел за мен оттук нататък, е реализирането на програмните намерения, които вече заявих и които ще развия по време на предизборната си кампания".

Живко Табаков остава в листата на ДБГ Бургас. Окончателната подредба ще бъде обявена до дни.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови