Кошмарът на Костантин Луков се кандидатира за кмет

Едва четирима кандидати за кметове в 13-те общини на Бургаска област са подали документи в Общинските избирателни комисии досега,

показа проверка на "24 часа". Най-нетърпелив в Бургас е Милчо Добрев, който в последните месеци се появи в новините заради конфронтацията си с шефа на общинския съвет Костантин Луков.

Той бе основният заподозрян за лиснатите върху вратата на адвокатската кантора на Луков фекалии, но така и не се доказа кой е авторът на гнусната провокация.

Милчо Добрев се включва в кметската надпревара като кандидат на партия "Напред България". До 17 ч. в сряда решение за регистрацията му все още нямаше. Това се отнася и за останалите кандидати, внесли заявления в първите дни - Никодим Стоянов от БСП за кмет на Поморие, Жельо Вардунски, издигнат от ИК за кмет на Камено и Стоян Колев от Реформаторския блок за кмет на Айтос.

Преди регистрация на независим кандидат, какъвто е Вардунски, подписката от ИК трябва да мине през проверка от ГРАО, обясниха от ОИК-Камено.

Общо 20 партии и коалиции са подали заявления за участие в изборите за кмет на Бургас. Едва ли всички обаче ще изпълнят намеренията си. Във вота преди 4 г., който Николов спечели на първи тур с над 70 процента, срещу него излязоха 10 кандидати.

В община Несебър, където през 2011 г. имаше общо 10 кандидат-кметове сега намерение да участват във вота са заявили 8 партии и един инициативен комитет - този на настоящия кмет Николай Димитров.

В ОИК-Карнобат е получено едно заявление от Инициативен комитет, но то е за кмет на кметство в с. Кликач.

Заявление са листи са подадени само в Айтос от АБВ и в Малко Търново - от БСП. В граничната община червените нямало да издигат кмет.

Очаква се общинските избирателни комисии да бъдат затрупани от документи на кандидати в последните дни от срока - 21 и 22 септември.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови