Христо Христов развенча масовата заблуда: „По време на комунизма беше по-добре”

Разследващият журналист Христо Христов развенча често повтаряната в обществото заблуда: „По време на комунизма беше по-добре”.

С брилянтни аргументи авторът на документалното разследване „Тайните фалити на комунизма” доказа реалното състояние на българската икономика по време на БКП.

„Благодарение на манипулации,  дори за живелите тогава, остава тайна, че при управлението на  Тодор Живков страната е докарана три пъти до фалит. Това е станало през  1960г., 1977г. и 1987г. Инфлацията  въобще не е отчитана, а при финансови кризи партията е разчитала  на безконтролно печатане на нови банкноти”, каза Христов. Той за пореден път призова истината за случилото се да намери място в учебниците, защото,  който контролира миналото, контролира и бъдещето.

Христо Христов гостува в Бургас по покана на клуб „Просвета“ към Реформаторски блок  и НПО „Макензи“. Дошлите да се срещнат и зададат своите въпроси към документалиста изпълниха зала „Георги Баев” на Морското казино снощи. Символични домакини на срещата бяха водачът на листата с кандидати за общински съветници на Реформаторски блок – Бургас д-р Георги Митев, вторият в листата Тошко Иванов, общественикът Киро Проданов и председателят на Дружеството на бургаските художници Митко Иванов. 

Благодарение на новоучредения клуб „Просвета” към Реформаторски блок и НПО „Макензи” най-мащабното разследване в историята на България – дело №4 за икономическата катастрофа,  стана достояние и на бургазлии.

 

Вечерта завърши с размяна на посвещения. Домакините не пропуснаха да попълнят личните си библиотеки с някои от трудовете на  Христо Христов и от своя страна подариха на документалиста книгата  „История на Бургас”, чийто автор е Митко Иванов.

Коментари   

#1 Geopanay 17-10-2015 11:07
Задължително трябва да влязат в учебниците по история фактите от Дело №4 за трите национални катастрофи на България: 1958-60,1977 и 1987г.,за да не се повтаря лъжата,че при комунист.управл ение всичко било в изобилие и сигурно.Особено важно е да се опишат фактите около подаряването от т.живков и политбюрото му на ЦЕЛИЯ ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ на БЪЛГАРИЯ:
20 500 кг,събиран от 1878 г. до 1944 г. от царските правителства ВЪПРЕКИ ВОЙНИТЕ на руснаците,които някои наричат "братушки"...
.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови