Ескдепутатката Вяра Петрова опроверга търговията с гласове

Арестите и обиските във връзка с купуването на гласове в община Карнобат разбуни политическите духове.

Бившата депутатка Вяра Петрова, която е ръководител на предизборния щаб на коалиция Народен съюз се впусна да опровергава информацията, че именно нейната политическа структура е забъркана в скандала.

 

Ето какво заяви Вяра Петрова:

Във връзка със статията в сайт burgasdream.com, озаглавена „Стефан Кенов: "Купуват гласове за Народен съюз и Тодор Байчев", сме длъжни да заявим, че това е поредният опит на опонентите ни за нечестна предизборна битка, целяща да намали силно нарастващата подкрепа за „Народен съюз“. Категорично опровергаваме лъжата, която ни обвързва с хора, заподозрени в купуване на гласове. Публикацията не отговаря на истината и цели единствено да опетни името на коалицията,и то като я свързва с похвати, използвани по-скоро от опонентите ни.

Очакваме и МВР също да излезе в най-скоро време с официална информация по случая, която ще разкрие, че ние нямаме нищо общо с позорната практика. „Народен съюз“ не е купувала и няма да купува гласове за предстоящите местни избори или за които и да е било други такива.

Ние заставаме твърдо зад идеите си, принципите си и българското законодателство. Именно поради тази причина юристите ни още утре ще предприемат съответните действия. През това време ние няма да спираме да се борим за изборна победа, като ще правим това единствено със заложеното в платформата си. Вярваме, че подкрепата на гражданите се печели по-лесно с идеи и действия, а не с черен пиар.

 

Коя е Вяра Петрова:

На парламентарните избори през 2009 година Петрова е избрана за народен представител от партия ГЕРБ.

На 7 ноември 2012 година БСП подава сигнал в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, че тя оказва натиск от нея върху регионалното бюро по труда в Карнобат, за да може фирмата на нейния съпруг да вземе ваучери за преквалификация.

В края на ноември 2012 година тя подава оставката си като народен представител и като общински координатор на ПП ГЕРБ - Карнобат.

През юни 2013 г. Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси излезе с решение, че Вяра Петрова не е в конфликт на интереси. 

На местните избори през 2011 година е издигната от ГЕРБ за кмет на община Карнобат. Получава 22.28 процента и се нарежда трета след кандидатите на БСП и „Коалиция за Карнобат 2011“.

Коментари   

#1 Куп 18-10-2015 17:31
Верка да си припомни че на миналите избори Минчо Бумбала баш за нея купуваше гласове. Във флагмана още седи записа как работниците на Гроздев агитират за нея. Айде да си пие гинко билобата тая и да си опресни паметта че да не й я опреснямаме ние.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови