11 сигнала са постъпили в ОИК-Бургас към 15 ч

Единадесет сигнала за нарушения са постъпили в ОИК-Бургас към 15 часа, съобщи председателят на комисията Елка Стоянова.

По всички сигнали са взети мерки. Има получено писмо от наблюдатели за това, че има изборни нарушения в секционните избирателни комисии.

От всички извършени проверки по подадените сигнали се установява, че едното е твърдение за допускане на голям брой избиратели наведнъж, което създавало хаос и пречка за гласуване на избирателите. Наблюдателите са били в секция за хора с увреждания, които имат право да гласуват с придружител и това ги е заблудило, че има хаотично движение в секцията.

„Другите им сигнали на практика не са нарушения, защото твърдените неща не са нарушения”, каза още Стоянова. Тя допълни, че няма сигнали за купуване или продаване на гласове. Ако има такива, те най-вероятно са подавани директно в прокуратурата. Изборният ден протича спокойно. Извършва се проверка по сигнал на политическа партия за това, че в двора на централна гимназия в Бургас има разлепени плакати на един от кандидатите за кметове. „Ако се докаже, че действително е така, ще бъде указано до един час тези материали да бъдат отстранени. Ако не бъдат отстранени, ще се вземат мерки”, поясни Стоянова.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови