Д-р Бойко Миразчийски изпревари Мосинов

Столетницата обаче се оформя втора сила в Бургас

Д-р Бойко Миразчийски – кандидатът на НФСБ за кмет и трети в листата на патриотите, който за първи път се явява на избори, изпревари по гласове общинския лидер на БСП – Евгений Мосинов, съобщи Флагман. Това е най-голямата плесница за Столетницата, която е получавала в своята история.

Миразчийски, според преброените дотук гласове по секции, печели малко над 7 %, докато Мосинов е с 5%. В същото време БСП, неочаквано и за тях самите, ще бележат ръст в гласовете, но това ще е благодарение на преференциите за определени кандидати от листата, намиращи се на задни позиции и не е заслуга на водачите на БСП – като областния лидер Николай Тишев, безличния Чанко Мирчев и очевидно нежеланата дори от твърдия червен актив фигура на Мосинов.

„Не можем да си обясним защо се оформяме като трета сила след БСП“, заяви областният лидер на НФСБ Ангел Божидаров с покрусен глас.

Истината може би е в призива на Валери Симеонов да не се ползват преференциите,за да не се обърка електората,  което е демотивирало задните редици от литата. В същото време оптималното отбелязване на преференциален вот в ГЕРБ е довело до резултат, който върви към 30 общински съветници, но е възможно да скочат и до 35, изчислява Флагман.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови