«Изправи се, България» закри кампанията си в Бургас пред ВиК, ето каузите им

Кандидат-депутатите на „Изправи се, България“ от листата на 2 МИР Бургас закриха днес своята кампания пред административната сграда на ВиК Бургас. 

Мястото бе избрано заради каузата на формацията – борбата срещу неимоверното поскъпване на питейната вода в община Бургас.

През юли екипът на „Изправи се, България“ подаде сигнал в прокуратурата срещу увеличението на цената на водата с 60 %. 

 „Още тогава бе ясно, че предстои поетапно увеличение, което ще достигне до 160 % от старата цена. Това е директен удар върху семействата, бизнеса и влияе изключително много върху туризма“, каза водачът на листата за 2 МИР Бургас Добромира Полименова.

Тя подчерта, че заради реакцията на „Изправи се, България“ са предприети стъпки по освобождаването на изпълнителния директор на ВиК Бургас Ганчо Тенев. Освен това, чрез съда, бе атакувано решението на КЕВР и съвсем скоро се очаква решение.

В програмата си от „Изправи се! България“ са подготвили и серия от законодателни промени, които ще помогнат на хората да се справят с тежката зима. 

Сред тях е приемането на максимална цена на осемте хранителни продукта, които влизат в малката потребителска кошница и таван на цената на горивата. Законопроект за личния фалит пък трябва да даде спокойствие на наследниците на длъжници, за да не се налага и те да се превръщат в такива.

Втори в листата на „Изправи се! България“ е д-р Симеон Бабуров. Неговото очакване е 48-ият парламент да прояви стабилност, за да имаме и стабилно правителство, което е необходимо на всички. 

Кандидатът за депутат от 2 МИР на „Изправи се! България“ Пламен Делев е категоричен, че формацията ще намери място в следващия парламент, защото в листите са попаднали само силни личности с изразена гражданска позиция.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови