Живко Табаков поиска оставките на отцепниците от ДБГ като общински съветници

Лидерът на Движение "България на гражданите" за Бургас Живко Табаков поиска Стоян Грозев и Манол Тодоров да подадат оставките си като общински съветници.

Двамата са избрани от листата на ДБГ през 2019 г., но на парламентарните избори на 2 октомври т.г. бяха кандидати за народни представители от партията на Стефан Янев "Български възход".

„Проявихме толерантност по време на изминалата кампания спрямо бившите ни колеги, подкрепихме ги, защото всеки има право на свободен избор, не реагирахме остро на тяхното решение да участват в листата на "Български възход", оставяйки нашите избиратели да гласуват по съвест, защото смятахме, че Стефан Янев трябваше да демонтира модела на ГЕРБ, след като ДБГ не взе участие във вота“, коментира Живко Табаков.

След като Стоян Грозев и Манол Тодоров обаче подадоха декларация в Общински съвет, чрез която заявяват желанието си да бъдат независими общински съветници, а не избрани от листата на ДБГ и техният нов лидер е готов да управлява с ГЕРБ и ДПС, ние ги призоваваме да подат оставки, допълни лидерът на ДБГ в Бургас.

Нека колегите да се явят на избори през 2023 г. с тяхна програма, която да изпълняват, защото очевидно не желаят повече да изпълняват нашата - тази, с която бяха избрани и гласоподавателите им гласуваха доверие именно заради това. Ако не, ще бъдат поредната патерица на ГЕРБ, категоричен е Табаков.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови