ПП започва силно антикорупционно обединение в Бургас

„Продължаваме Промяната“ се отваря за обединение към партии, организации и български граждани, които не желаят повече да съществуват управления и правителства ограбващи държавата, общините и хората. 

Целта на антикорупционното обединение е да спечели изборите, за да изведе страната от задънената улица, в която я вкараха ГЕРБ и техните съюзници. „Те свалиха последното редовно правителство на Кирил Петков и „Продължаваме Промяната“, защото се почувстваха заплашени, след което не можаха да създадат кабинет и вкараха държавата в спирала от безсмислени предсрочни избори“ – коментира Бачийски.

Разширяването на досегашния коалиционен формат е ориентиранно към участие в задаващите се предсрочни парламентарни и последващи местни избори в Бургас.

Народният представител посочи като важни постижения за Бургас и региона това, че през изминалата година е било поставено началото на коригиране на генералния план за развитие на пристанище Бургас и по този начин не само е била спряна идеята да се закриват корабните места навътре в морето, но ще се разкриват и нови дълбоководни терминали. Това ще даде голямо предимство за развитие на  пристанището,  което съчетано с близостта му до свободната икономическа зона в летище Равнец, до магистрала „Тракия“ и бъдещата магистрала „Черно море“ ще осигури икономически растеж.

Бачийски определи като лична своя победа, че е бил част от екипа, който е включил в българо-турски меморандум разширението на ГКПП „Малко Търново“ и стартиране на проучванията за разкриване на нов граничен туристически пункт в Резово. 

По темата за бившето военно летище в Равнец той заяви, че въпреки съпротивата на политически и икономически брокери, е било спряно превръщането му във фотоволтаичен парк с 40 работни места, вместо индустриална зона със собствено летище с потенциал за около 8000 нови работни места.

„Фотоволтаични паркове могат да бъдат разполагани навсякъде, дори върху земеделска земя, а големи самолети могат да кацат само и единствено върху летищна инфраструктура.

Този соларен парк може да бъде върху много други терени, но летището в Равнец може да бъде само на едно единствено място. Там, където е в момента.

Също така през 2019 год. Община Бургас искаше да сложи кръст на проекта за летище, който аз и моят екип развиваме от години.

Затова потърсих подкрепата на гражданите на Бургас. Направихме подписка, в която се включиха над 3000 души и то само за два дни.  

Част от тях дойдоха на гласуването в общинския съвет и протестираха срещу това, че се унищожава възможността за създаване и развитие на летище Равнец– припомни сагата Бачийски.

Той отново прогнозира, че с превръщането на бившата авиобаза в индустриален парк със свободна безмитна зона и собствено летище ще се привлекат стратегически инвеститори от цял свят, ще се разкрият нови  работни места, ще се повишават доходите и жизненият стандарт на местната общност. 

Удовлетворен съм, че след осем години битки и спорове с ГЕРБ Бургас, през които те саботираха и пречеха за развитието на летище Равнец, най-накрая прогледнаха и осъзнаха предимствата на визията ми от 2015 год.“ – коментира Бачийски.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови