Табаков: Имам информация за големи злоупотреби с преместваемите обекти

„Имам информация за изключително големи злоупотреби по отношение на обекти по чл. 56 и те касаят изключително големи размери, които са ощетили община Бургас“, заяви днес на пресконференция общинският председател на „Движение България на гражданите“ Живко Табаков.

„Имаме информация, че голяма част от бизнеса в града използва по-големи площи и заплаща по-малко квадратура. Имаме и информация, че определени кръгове от хора вземат обекти и ги преотдават под наем“, допълни Табаков.

Според него процедурата по чл. 56 е такава, защото облужва определени интереси. 

Това е причината много голяма част от предприемчивите бургазлии, които искат да направят свой малък бизнес в града и да се реализират, да не могат, коментира общинският лидер на ДБГ.

Той няма особено големи очаквания и надежди за кардинални промени по процедурата по чл. 56 и според него темата ще бъде поредната предизборна димка. „За жалост, дори и да направим някакви подобрения, това, което вече е в сила, е позволило комфортът на някои да стопанисват обекти 3 години. Това не е война срещу малкия бизнес. Напротив, защитаваме малкия бизнес, защото това, което се случва със собственика на емблематичната Гъбка в Бургас Рауф Сабах, може да се случи на абсолютно всеки“, обобщи Живко Табаков.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови