Кога ще бъдат новите извънредни парламентарни избори

Избори ще има и най-добре е те да са октомври, заяви пред БНТ бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право проф. Пламен Киров.

По думите му, наистина ще е по-добре да има вот след изборите в САЩ, за да видим какво духа от там, но това няма как да се случи. 

Проф. Киров коментира случващото се в ДПС. По думите му, там всичко ще утихне с времето и няма да има проблеми. Той припомни трусовете в Движението след Лютви Местан.

Той обясни какво гласи Конституцията ни и как трябва да бъдат връчени следващите мандати. 

Относно конституционните промени и какво ще се случи с тях, ако Конституционният съд се произнесе с решение, че президентът трябва самостоятелно да определи служебен премиер, а не по домова книга, проф. Киров обясни, че това е доста сложна материя и президентът не го мързи. 

Във връзка с това има ли основание, че трябва да се свика сега КСнС от Румен Радев, проф. Пламен Киров обясни, че му се струва, че това не се налага и напомни, че много често се случва така, че се прави пиар на гърба на президента. Той поясни, че извънредното положение е нормалното за България, която влиза от криза в криза.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови