Бургас изпрати 18 автобуса със симпатизанти на Бузлуджа (снимки)

Кандидатът за кмет на Бургас от БСП Евгений Мосинов и народният представител Атанас Зафиров представиха Бургас на традиционния събор в подножието на връх Бузлуджа.

С тях бяха кандидатите за кметове на Камено и Карнобат Стефан Бонев и Тодор Байчев, както и кандидати за общински съветници от листата на БСП-Бургас. Общо 18 автобуса със симпатизанти от цялата област пропътуваха разстоянието до историческата поляна, за да се включат в честването.

На нея тази година се събраха около 50 хиляди активисти на БСП от различни краища на България. Най-възрастният от тях бе 105-годишният Асен Костов от кюстендилското село Косово, който 85 години от живота си е прекарал като пламенен социалист. За първи път той е дошъл на Бузлуджа през 1928 г., за да почете делото на Димитър Благоев-Дядото. Най-възрастният член на БСП не само у нас, но и в цяла Европа заяви, че иска да е част от партията и на 125-ия й рожден ден.

Посланието на събора тази година беше „За хората! Справедливост и солидарност!

След тържествената част на събора Евгений Мосинов изрази увереност и оптимизъм за предстоящите кметски избори.

„На Бузлуджа има един особен заряд, тъй като тук се е зародило социалистическото движение. За първи път се кандидатирам за кмет и вярвам, че идването ми тук,  ще ми донесе успех на изборите”, подчерта кандидатът на БСП.

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови