Доларът поскъпва

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В петък доларът поскъпна спрямо еврото и йената.

 

Щатската валута доближи 7 и половина годишен връх спрямо йената и 2 и половина годишен връх спрямо еврото, подкрепена от възгледите, че американската икономика се разширява достатъчно бързо, че да накара служителите на Фед да обмислят повишаване на лихвените проценти към средата на 2015, коментираха анализатори.

Търговската активност вероятно ще остане слаба през новата седмица, тъй като към края й пазарите отново ще бъдат затворени за честването на Нова година.

Данни от миналата седмица показаха, че щатската икономика е нараснала с най-бърз темп на тримесечна база за последните 11 години, което допълнително подчерта разликата в перспективите пред най-голямата икономика в света и икономиките на Европа и Япония, за които се очаква да запазят облекчените условия на монетарната си политика в опит да подкрепят растежа и да избегнат дефлацията.

Щатската валута възвърна част от позициите си спрямо еврото след два дни на отстъпление.

Единната валута изгуби 0,4% до 1.2190, доближавайки 28 месечното дъно на 1.2165, достигнато във вторник след реакцията на неочаквано силните данни за БВП на САЩ през третото тримесечие.

Доларовият индекс, който измерва силата на долара спрямо кошница от шест основни валути, нарасна с около 0,1% до 90.038. Във вторник той бе достигнал най- високата си стойност от март 2006 на 90.159.

Златото нарасна с 2% поради вероятността за облекчени условия за кредитирането в Китай.

 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови