Круизът, който никога не свършва, тръгва на 1 ноември от Истанбул

Ако идеята да прекарате три години на круизен кораб ви навява асоциация за клаустрофобия и морска болест, спрете да четете тази статия.

Компанията Life at Sea Cruises обаче вярва, че има достатъчно хора, въодушевени от идеята за тригодишно околосветско пътешествие без прекъсване, превръщайки го в "круиз, който никога не свършва".

Идеята се появява след запитвания от потенциални клиенти, които били вдъхновени от идеята за круиза, обяснява пред CNN Кендра Холмс, главен изпълнителен директор на Miray Cruises – която притежава и управлява Life at Sea.

Круизът не е фиксиран, така че ако има нови желаещи, те могат да се запишат от следваща дестинация. По този начин той ще продължи безкрайно, казва Холмс и добавя: "Това е круизът, който никога не свършва".

През първата година на круиза, който тръгва от Истанбул на 1 ноември, ще има седем потенциални начални спирки.

Дестинации като Великденския остров, Дубай и цяла Индия не са включени в първия маршрут по логистични причини, но се очаква да се появят през четвъртата година.

365 метра, 250 800 тона: Пускат на вода най-големия круизен кораб в света

Когато отплава в Карибско море през януари 2024, Icon of the Seas ще побира 5 610 пътници и 2 350 души екипаж

"От самото начало обещахме да възстановим цялата сума на всеки, който не може да пътува в случай на здравословни проблеми, но имахме хора, които казаха: "Не искам възстановяване, искам да се излекувам и да се кача на борда", така че решихме да им дадем възможност. Други искаха да продължат и след трите години, така че започнахме да разглеждаме варианти на маршрути, да видим какви места можем да добавим.", обясняват от компанията.

Тези, които не могат да отпътуват от Истанбул, могат да се присъединят към Барселона на 6 ноември, Бахамите седмица по-късно или Рио де Жанейро на 20 декември, точно навреме за Коледа на борда.

През първата половина на 2024 г. ще има и още три спирки в Централна и Северна Америка.

Корабът MV Lara може да превозва 1400 пътници, но Холмс обещава: "Никога няма да продаваме пълния капацитет. Опитваме се да поддържаме 85% от него."

Понастоящем заетостта за качването на борда през ноември е над 50%.

Дълбоко в джунглата или сред ледове – новата мания по круизите с адреналин

Сред най-търсените дестинации са Аляска, островите Галапагос, Арктика и Антарктида, а интересът към Коста Рика е с 54% повече спрямо 2019 г.

Круизът стартира и програма "Гмуркане по света", след като Холмс, също така и инструктор по гмуркане, забелязва, че много от гостите са запалени гмуркачи.

Сега на борда ще има магазин за гмуркане, управляван в тандем със Scuba Diving International (SDI), като към екипажа на ще се присъедини инструктор на пълен работен ден.

Пасажерите ще получат сертификат и ще могат да се гмуркат по целия свят, като се свържат с проверени от SDI водолазни училища. По време на пътуването си гостите ще участват и в почистването на океана и в усилията за запазване на коралите.

През май Miray Cruises се раздели с някои от основателите на проекта – разрив, който сега е в основата на съдебен спор, заведен от компанията, отбелязва CNN. Много от записалите се пътешественици отмениха резервациите си поради объркването, въпреки че новите резервации вече надминаха първоначалния им брой

38-дневен круиз посещава някои от най-отдалечените дестинации на Земята

Круизната линия Lindblad Expeditions наскоро обяви осем нови дълги екскурзии по целия свят

Макар да не са първите, които предлагат постоянни (или полупостоянни) круизи, Life at Sea остава единствената относително достъпна възможност за дългосрочен круиз, казва Холмс.

"Цената е 3500-4000 долара на месец и срещу тази сума можете да видите света. Предлагаме това на средностатистическия работник или на човек, който току-що се е пенсионирал", допълва тя.

Настоящите цени започват от 38 513 долара годишно за каюта за двама души. Всичко е включено в цената – чак до здравните грижи на борд. Самотните пътници ще трябва заплатят допълнително 85% за единично настаняване.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови