Външни лидери цъкали с възхищение каква ограда имаме

Бившият вицепремиер Валери Симеонов ще подаде сигнал в Прокуратурата. 

Той ще е за безстопанственост по отношение на оградата по границата ни с Турция. В интервю за БНТ Симеонов коментира преградното съоръжение и защити изграждането на оградата. Категоричен е, че до април 2021 година тя е вършела добра работа. Симеонов уточни, че през 2015 година, когато е започнала работата по оградата, това е било въпрос на национална сигурност.

„Това е 233 км инженерно съоръжение, изградено по всички изисквания на Закона за устройство на територията. Проектирано е да възпрепятства, а не да спира мигрантския поток“, подчерта Валери Симеонов и допълни, че без човешки фактор няма как да има ефект. 

„Тази ограда не може да свърши сама всичко.“ Симеонов е категоричен, че оградата е изградена много добре, а в Бургаска област, например, по цялото ѝ протежение има бетонен фундамент.

„Основателно е в момента да са негативни коментарите за оградата, защото тя не е поддържана от година и половина“, каза Симеонов и уточни, че точно заради това ще подаде и сигнал до Прокуратурата. Според него в момента атаките срещу качеството на оградата са опит да се прикрие престъпление, защото година и половина не е правено нищо за поддържането ѝ.

Бившият вицепремиер е категоричен, с оградата по границата страната ни трябва да се гордее. „Външни лидери идваха и цъкаха с възхищение какво съоръжение имаме“, напомни Симеонов.

По отношение на цената на оградата Валери Симеонов каза, че самата тя струва далеч под обявените 200 млн. лева. Повечето средства отишли за изсичането на полосата около оградата. От двете ѝ страни има 15 метрови пътища, има и стотици километри отвеждащи пътища, които са били необходими, за да се докара на място техника при строителството.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови