Айтоско сдружение прилапа 171 хил.лева

Потребителски рейтинг: 4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Сдружение " Знание-Айтос" усвоява 171 521 лева по проект " Интегриране на уязвимите групи на пазара на труда" без да осигури нито едно работно място, както предвижда проекта.

 

Усилията на сдружението по този проект са насочени към интеграция на лицата от уязвимите групи от Айтос, с. Руен и региона чрез обучение за придобиване на професионална квалификация "Оператор на компютър", ключова компетентност "Общуване на чужди езици" и осигуряване на заетост. Предвидено е идентифициране на обезкуражените лица сред маргинализираните общности (ромско население) и обучителен курс по ключова компетенция "Английски език" в рамките на 100 учебни часа. Тя ще допълва обучението по професионална квалификация "Оператор на компютър", предназначена за общо 60 лица от целевата група. 

След приключване на проекта става ясно, че няма 60 роми, които да са станали факири с компютъра, нито да са овладели английския език, още по- малко пък да са започнали работа с компетенциите, придобити по проекта.

Близо 200 млн. лв. европейско финансиране е потънало безрезултатно по десетки подобни проекти, които не само не са осигурили работни места, но и не са създали практически знания и умения на своите бенефициенти. 

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови