Мизерия на ж.п. гара Айтос

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ж.п. гара - Айтос посреща и изпраща стотици в занемарена и неугледна сграда, боядисвана и обзавеждана в годините на ранния социализъм. Пътниците избягват да влизат в чакалнята, а в тоалетната , за да се влезе, пътникът трябва да е въоръжен с противогаз и гумени ботуши.

 

Неприятното чувство те залива още на подхода по "Гарова", та чак до перона. Има ли шанс айтоската гара да придобие нормален вид ?

Гара Айтос и още девет малки гари по линията Бургас- София ще бъдат ремонтирани с европейски средства. Затова се договориха министър Московски и кметът на Айтос Васил Едрев. Това ще стане в новия програмен период, като гарите нуждаещите се от ремонт и рехабилитация ще бъдат включени във фаза 2 на ОП "Транспорт". Гарата в Айтос крие рискове за служителите и пътниците и е сред приоритетните обекти, потвърди и инж. Милчо Ламбрев - генерален директор на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура”.Само преди две години от държавната железопътна компания отрязаха Айтос от три бързи влака, които години преди това спираха на гарата .Това драстично намали пътникопотока и интереса към же пе транспорта от и за Айтос.

Засега от гара Айтос ще тръгват автобуси, които ще превозват пътниците от влака от Бургас до Нова Загора, заради ремонта на ж.п. линията и гара Бургас. Същото упражнение пътниците избрали да пътуват с влак, ще правят от Нова Загора до Айтос.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови