Бедният Исус, върнал изгубено портмоне: Имам си всичко

15-годишното момче ходи на училище, но вече е започнал и работа

Преди година Исус от Айтос върна портфейл със 140 лева и дебитна карта, въпреки че живее бедно, в порутена къща, заедно с майка си и 7-те си братя и сестри. Днес в дома му вече има ток, а трогнати от благородната му постъпка, хората не спират да изпращат помощи на семейството му, съобщава БНТ.

15-годишният Исус ходи на училище, но вече е започнал и работа. И въпреки че работи от малък, защото семейството има нужда от пари, казва, че ако отново намери пари на улицата, не би се поколебал пак да ги върне. Веднъж сториш ли добро, съдбата ти се отплаща - в това се убеждава семейството на Исус след благородното му постъпка, която променя живота им.

"Всички го познават и го обичат. Една кака ми даде 40 лв. Взех брашно, боб, леща взех да направя на децата. Имаме ток, от комшийката взимаме тока", казва Фанка Георгиева, майка на Исус.

А мечтата на Исус не се е променила – да стане полицай, като местния инспектор Матей Тончев, на когото 15-годишното момче се възхищава и подражава.

"По принцип не смятам, че съм пример. Върша си работата, това което ми се възлага и това, което трябва да свърша", казва инспектор Тончев.

От 20 години той не само патрулира в крайния квартал на Айтос, но и помага на жителите му. "Надяваме се с това да постигнем поне малко от малко да се променят хората", споделя той.

Вече година и Исус е за пример сред връстниците си.

"Исус е много лъчезарно дете, много спокойно като цяло и абсолютно с чувство за достойнство. Доста деца решиха, че искат да последват неговия пример. Естествено, че е добре и не само за тази общност, това по принцип е добре за абсолютно цялото общество", каза Нели Георгиева, инспектор "Детска педагогическа стая".

До миналата година Исус не беше ял торта и мечтаеше да опита какво е това. Трогнати от историята, студенти от Бургас му подариха преди година торта за рождения ден. След дни Исус ще навърши 16 г. и за да е пълен празникът, отново получи торта - този път от екипа ни. Специален подарък са му приготвили и от полицията, но Исус си остава скромен и иска само едно.

"Здрав да съм, здрав", твърди той.

А на въпроса какво е искал винаги да има, пък го няма, отговаря:  "Нищо, всичко си имаме".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови