Банковият обирджия: Невинен съм, бях надрусан

Задържаният за банковия обир в Айтос Христо Колев остава зад решетките, предаде репортер на burgasdream.com.

Преди минути Бургаският апелативен съд потвърди мярката му за неотклонение, наложена на 17.07.2015 год. с определение на БОС. Срещу Колев е образувано досъдебно производство по обвинение в грабеж на УниКредит Булбанк в Айтос. Той бе вкаран през подземието на Съдебната палата при засилена охрана. Неговите родители дойдоха да го подкрепят, като заявиха пред журналисти, че синът им е невинен и могат да го докажат.

Пред съда 22-годишният мъж обясни, че самопризнанията, които направил, били вследствие на злоупотреба с алкохол и наркотици. Той бе категоричен, че обясненията му били диктувани от разследващия полицай и се закле, че не е извършил престъплението. Първоначално Христо Колев е направил частични самопризнания. Точно той бил човекът, който натиснал спусъка на автоматичното оръжие при нахлуването в бакновия клон. По-късно пред съдия 22-годишния обвиняем се отрекъл от казаното. По думите на неговия адвокат, той не е могъл да си спомни какво е направил на тази дата, защото това се е случило преди месец. Защитата поиска домашен арест, предвид чистото съдебно минало на мъжа.

Христо Колев има богато досие. През 2012-а година варналията е разследван за хулиганство, а тази година в дома му са намерени саксии с канабис. Той обаче обяснил, че това са растенията на баба му.

Оръжието, с което е извършен обирът все още не е открито. Другият извършител – Диян Тодоров е обявен за национално издирване.

Автор: Стиляна Божидарова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови