Програмата за хуманитарна и гражданска помощ на САЩ финансира ремонта на детската градина в село Караново

В четвъртък, 30 юли, полк. Дъг Брантли от 194-та инженерна бригада на Националната армейска гвардия на щата Тенеси и кметът на град Айтос Васил Едрев

ще открият реновираната детска градина в село Караново, община Сунгурларе, област Бургас. 

Работата по проекта е извършена съвместно от военнослужещи от 164-та гражданска инженерна ескадрила на Националната военновъздушна гвардия на щата Тенеси и моряци от Военноморската база в Бургас. Общата стойност на проекта е близо 10 000 щатски долара. Проектът осигурява на двадесет деца модерна сграда с нови прозорци и врати, пребоядисани спални и детски площадки за игра и ремонтирани санитарни помещения и вход.

Проектите, осъществявани по Програмата за хуманитарна и гражданска помощ на САЩ, са отлична възможност за подобряване на оперативната съвместимост между съюзниците докато посрещат нуждите на местните общности и подобряват качеството на живота на цивилното население.

През последните пет години Правителството на САЩ е инвестирало повече от три милиона щатски долара в проекти по Програмата за хуманитарна помощ в България. Тези проекти, както в конкретния случай, често обединяват български и американски военнослужещи, които полагат доброволен труд при осъществяването им. Също така в рамките на тази програма американското правителство си партнира и с неправителствени организации и местни компании за реализиране на проектите, съобразно стратегията за социално-икономическо развитие на България.

Медиите са поканени да отразят церемонията по откриването, която ще се състои в детската градина от 13,30 до 14,30 часа в четвъртък, 30 юли.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови