Електронните карти предизвикаха опашки в билетния център в Бургас

Опашки се вият пред билетния център в Бургас. Бургазлии чакат да заредят новите електронни карти за пътуване в градския транспорт.

Целият салон е препълнен от граждани, които искат да се сдобият с новите ел. карти, съобщи Burgas24.bg. Ученичка сподели, че за да си издаде карта чака вече повече от час. Служителите се опитват да насочват гражданите на правилните гишета, но напливът е огромен. Има и недоразбрали граждани, които щом чуят, че ще могат да пътуват както досега с хартиен билет и карти се отказват да чакат.

От днес започва сухата тренировка за самотаксуването в градския транспорт. С новата система се въвежда и времево пътуване. То дава възможност за едно пътуване с неограничен брой прекачвания в рамките на 45 минути. При влизане в транспортното средство пътниците трябва да допрат картата си до валидатора (сините устройства, които са монтирани във всички нови автобуси). Ако върху екрана на валидатора се появи изображение на зелена карта - таксуването е успешно. Ако се появи червена карта и характерен звуков сигнал - има проблем и е желателно да се обърнете за съдействие към инспектора в автобуса.

Докато системата заработи на пълни обороти се запазва възможността за пътуване и с хартиено билетче, което може да се закупи за 1 лв. на борда на автобуса.

Снимка Burgas24.bg

Добавете коментар


Защитен код
Обнови