5 лева за орхидея на Флора Есен в Бургас /снимки/

Студоустойчиви маслини и орхидеи за 5 лева са най-желаните растения, които купуват бургазлии на изложението Флора Есен, което тече в момента.

На цветарските магазини в Бургас нормалната цена на орхидеите е 25 лв., като по празниците се пускат промоции за 12 – 15 лв. Софийска фирма обаче заби бранша с цената от 5 лв. за саксийка. Вярно е, че евтините орхидеи не са с толкова обилен цъфтеж, но при правилно отглеждане те ще цъфтят в стайни условия.

На изложението се предлагат и кактуси и сукулентни растения на приемлеве цени, които започват от 2.150 лв. за саксийка. Продават се лимони, мандарини и декоративни цитруси, както и много цъфтящи растения, сред които магнолии. 

Изданието Флора Есен, организирано от Община Бургас, е отворено от 10.00 до 21.00 часа от 21 до 25 септември. В него се представят както производители и вносители на цветя, така и пчелари, производители на торфени смески, керамични саксии, препарати и други продукти, свързани тематично с изложението. 

Всички посетители имат възможността да се срещнат директно с производители и вносители на цветя и сходни продукти, да се запознаят с тенденциите в озеленяването и актуалните грижи за цветята през есенно-зимния сезон. 

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови