Представят в Бургас над 50 водещи европейски университета

За първи път на изложение в България участва University of Sheffield 

На изложението "Европейско образование" се представят над 50 водещи университетa от Великобритания, Германия, Холандия, Дания, Швейцария и България, които предлагат бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности. Освен за традиционно популярните "Бизнес и управление", "Финанси и счетоводство", "Право", "Архитектура", "Графичен дизайн", "Компютърни науки", "Туризъм и хотелиерство", посетителите имат възможност да се информират относно условията за прием в специалности като "Авиоинженерство", "Нанотехнологии", "Биомедицинско инженерство", "Кибернетика", "Молекулярна биология", "Криминология", "Дизайн на компютърни игри" и много други.

За положителните нагласи на британските университетите към студентите от България, независимо от Брекзит, говори присъствието на представители на 26 университета от Острова.Представянето на престижните висши учебни заведения ще бъде в Бургас на 12 октомври в х-л "Приморец"

За първи път на изложение в България участва University of Sheffield, член на престижното сдружение на водещите изследователски университети във Великобритания - Russell Group. Университетът се гордее с петима Нобелови лауреати и е неизменно в топ класациите за архитектура, строително инженерство, медии и комуникации, лингвистика, политика.

Традиционно Холандия е една от най-популярните учебни дестинации за българските студенти. На изложението страната е представена от водещи университети, които предлагат разнообразна палитра от програми на английски език - от хотелиерство и бизнес комуникации до нанотехнологии и авиоинженерство.

Организаторите на Изложението са предвидили богата съпътстващата програма от презентации и семинари. Бъдещите кандидат-студенти ще могат да научат кои са най-перспективните специалности на ХХI век, как да напишат впечатляващо мотивационно есе, какви са особеностите на кандидатстването в университети в различните европейски страни. Има и специални презентации за бъдещи магистри и за родителите на кандидат-студентите, на които ще бъде предоставена ценна информация за възможностите за финансиране на висшето образование в чужбина.

Ще се провеждат и консултации, свързани с кариерното развитие на бъдещите студенти.

Освен в Бургас изложението ще гостува във Варна и Пловдив.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови