„Случаят Адонис” с участие в международен фестивал

Тази вечер можете да го видите безплатно в Бургас

Младежкият експериментален театър при Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” ще вземе участие във второто издание на Европейския фестивал на пътуващия театър в град Сливница. „Случаят Адонис” от Георги Данаилов е пиесата, която ще представят младите артисти на фестивалната сцена на 20 октомври. Поканата за участие в престижния форум е изпратена лично от кмета на Сливница – Васко Стоилков до режисьора Христо Симеонов.

Мисията на фестивала е да предостави сцена за изява на талантливи и успешни театрални формации от България и Европа, да насърчава мултикултурния диалог, да стимулира културния обмен и обмяната на професионални идеи между творци и артисти от различни краища на Европа и не на последно място - да запознае българската публика с постиженията на европейския театър. 

В седем вечери, театрални формации от България, Чехия, Турция, Сърбия и Македония, ще мерят сили за любовта на публиката и наградите на компетентно жури. 

„Случаят Адонис” е съвместна продукция на Драматичен театър "Адриана Будевска" и Националното училище по изкуства. Почитателите на театралното изкуство могат тази вечер да присъстват на откритата репетиция на трупата от 17 часа в Залата на Музикалното училище.

Зрителите ща станат свидетели на една причудлива история за това има ли смисъл в безсмъртието и какво стои зад божественото начало. Ще разберат какво се случва, когато обикновено човешко същество попадне в причудливия свят на “собствените си божества”. И какво се случва с “божеството“, ненадейно попаднало на собственото си творение.  В ролите ще се превъплатят:  Адонис- Симеон Димов, Афродита- Виола Янева, Зевс- Димитър Дросев, Хера- Мария Димитрова, Хефест- Христо Хр. Симеонов, Човекът- Александър Джимджинов, Ерос- Мартин Йорданов, Пития- Ралица Николова, Арес- Стоян Величков, Посейдон- Теодор Каракачанов. Режисьор на постановката е Христо Симеонов.

Днес, 18 октомври от 17 часа в Залата на НУМСИ, Вход свободен.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови