Жельо Вардунски: Правим поекти за водоснабдяване и пътища

Община Камено ще иска от Министерството на финансите допълнителни средства

Община Камено спазва добра финансова дисциплина, съобщи на burgasdream.com кметът Жельо Вардунски. Данъците се събират, няма плащания към фирми, няма кредити, има само един автобус на лизинг. Затова ще поискат от Министерството на финансите отпускането на допълнителни средства, които ще се вложат в намаляне на разходите за осветление в населените места, подобряване на инфраструктурата и културния живот, сподели кметът.

В момента се работи по проекти по Програмата за развитието на селските райони. Подготвя се проект за водоснабдяването на три села, обясни Вардунски. 

Пак по ПРСР ще се асфалтират пътища в общината. Проекти се подготвят за пътя Константиново – Русокастро, Черни връх – Полски извор. Имало вече и договорка с кмета на Бургас Димитър Николов за пътя Черни връх – кариерата в Братово, защото половината бил в община Бургас. С направата на това шосе ще се изнесат и цистерните на ЛУКойл от трафика на Бургас, обясни Вардунски.

До момента, вече 3 месеца, откакто е кмет на Камено, е свършена не малко работа.

„Почистили сме всички дерета в Камено. Бях забелязал, че работниците на БКС, на граждански договор не бяха мотивирани да работят, а аз идвам от частния сектор и това ми прави впечатление“, коментира Вардунски.

„В момента чистим гробищните паркове. Този в Камено не е пипван от 8 години, казал съм на работниците на БКС, че искам да светне“, обясни кметът.

Вардунски сподели, че се работи по обществена поръчка – търг за превозвач. Графикът трябва да е съобразен с необходимостите на населението и това в момента се съгласува и с община Бургас.

Общината очаква и договора със Спешна медицинска помощ за откриване на филиал в Камено. Това беше един от най-големите проблеми, заварени от Вардунски.

Във връзка с частичното бедствено положение в село Ливада, обявено при послиедните обилни дъждове, общината работи за покупка на голям багер, който ще бъде използван за почистване на деретата.

Текст и снимка Ирина Генова

Добавете коментар


Защитен код
Обнови