Оборудват дома в Русокастро със сушилня, печки и отоплителна система

Община Камено кандидатства по проект за Социалния дом за възрастни хора с увреждания

Общинските съветници от Камено гласуваха единодушно съфинансирането от 2400 лева от Бюджета за проект „Подобряване условията на живот и повишаване качеството на предоставяните социални услуги, чрез подобряване на материалната база в Дом за възрастни хора с увреждания, Русокастро”. 

Общината кандидатства пред Фонд „Социална закрила”, тъй като техниката в Дома е морално остаряла. В момента там са настанени близо 130 пациенти, всички са мъже с тежки заболявания като шизофрения, идиотия и др. 

Денонощно над 70 служители бдят за болните. В същото време печките, отоплителната инсталация, сушилния барабан не са сменяни с години, в окаяно състояние са, загубата на електроенергия е голяма. Общата сума по проекта е 24 000 лева, като от Фонда ще бъдат отпуснати 21 600, участието на Община Камено е 10%. С парите ще бъдат закупени нов сушилен барабан, електрическа отоплителна система и печки за готвене.

По време на сесията бе решено да се проведе конкурс за превозвач по утвърдени автобусни линии от общинската и областната транспортна схема от квотата на Община Камено.

„Такъв конкурс трябваше да бъде проведен доста по-рано през годините”, каза кметът Жельо Вардунски.

Местният парламент гласува също така приемането на отчета за касовото изпълнение на Бюджет 2015, Строителната програма и извънбюджетните сметки и фондове към 31 декември 2015 г.

Снимка burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови