Със 100 хил.лв. ремонтират пътя Полски извор - Черни връх

Ще бъдат и отпуснати 130 000 лева за осигуряване на линейка в община Камено

С пълно мнозинство местният парламент прие проекта за бюджета на община Камено за 2017 година, който възлиза на 10 073 473 лева, в това число и общинските приходи в размер на 4 874 492 лева. 

„Това е един напълно реалистичен бюджет, в който освен капиталовата програма, сме заложили и средства за културни и социални дейности”, каза Жельо Вардунски.

През 2017 година общината планира основен ремонт на читалището в Камено. Сградата в момента е в окаяно състояние, покривът протича всяка зима. През последните 40 години основен ремонт не е правен. Предстои преобразяване на сцената и на салона. Финансирането ще бъде с дарение от Нефтената компания „ЛУКОЙЛ” в размер на 120 000 лева, както и общински средства – 90 000 лева. 

През настоящата година ще се финансира и ремонта на един от пътищата в най-тежко състояние – този между селата Полски извор и Черни връх. Предвидените средства са 100 000 лева. Ще бъдат и отпуснати 130 000 лева за осигуряване на линейка в община Камено. 

Днес стана ясно, че общинският съветник от ГЕРБ Тонка Добрева напуска местния парламент, тъй като ще заеме ръководна функция по важен европейски проект. На нейно място влиза следващия в листата – Жечка Тодорова, която в началото на заседанието официално се закле като общински съветник. 

Текст и снимки burgasdream.com

Добавете коментар


Защитен код
Обнови