Кметът на Трояново задържа, нахрани и предаде нелегални мигранти

Група от шестима нелегални мигранти задържа кметът на село бургаското Трояново Димитър Николов. Това стана в сряда вечерта, съобщи БНТ.

За единия от незаконно влезлите в България чужденци е повикан екип на Спешна помощ, останалите са предадени на Гранична полиция.

Срещите с мигранти зачестяват, броят им е все по-голям, а местните хора в селото, което е в община Камено се притесняват, споделя още кметът.

Сигналът е получен от местен жител, който казал, че по пътя между Трояново и Русокастро има мигранти. Първоначално се натъкнал със своя автомобил на трима, а докато пътуват към кметството - на още трима. Сигнализирал е на телефон 112.

Единият от мигрантите е ухапан от куче и това е наложило да му бъде дадена първа медицинска помощ.

Част от мигрантите са били пред кметството.

Ето какво разказа кметът на Трояново:

"При което като пристигнахме пред кметството се оказа, че единият е ухапан от куче. Дадохме му първа помощ. Бяха много гладни, жадни, нахранихме ги. Жителите на селото също помогнаха с дрехи, с лекарства. И те им взеха храна до пристигането на органите на МВР, след което ги предадохме на "Гранична полиция".

Има такива неща, защото има направен нов път Русокастро-Трояново, което е връзката с главния път за Средец и може би оттам вече преминават по-лесно, тъй като е в непосредствена близост с магистрала "Тракия".

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови