В Камено запалиха Коледните светлини /снимки, видео/

С пищна заря в Камено снощи бе „запалено“ Коледното дърво на площада в центъра на града.

Дядо Коледа, заедно с кмета Жельо Вардунски и децата отброяваха от 10 до старта на запалването на светлините. След това се изви огромно хоро от всички присъстващи жители на Камено.

Преди запалването на елхата танцов ансамбъл “Здравец” към "Читалище "Просвета-1927" събра на сцената три поколения танцьори. Те показаха отново своите майсторски умения във фолклора. 

Сред хората бяха кметът Жельо Вардунски, председателят на Общинския съвет Радослав Балтаджиев. Специален гост бе областният управител Мария Нейкова. Тя поздрави сърдечно местните жители и съобщи няколко добри новини.

Едната е, че ще бъдат отпуснати от държавата 2 млн. лева за пътя до Русокастро, където се намира историческата крепост, за която Общината от години полага усилия да възстанови. Нейкова зарадва и членовете на „Здравец“, като за трите възрастови групи имаше изненади.

„Прекланяме се пред Вас, пред всичко, което правите. Общината е гледала винаги с любов към тези представителни ансамбли. Искам да пожелая на всички да сме живи и здрави, да се срещаме с усмивки, да бъдем добри.“, заяви кметът Жельо Вардунски.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови