ЖП-гарата в Камено пред срутване, уличните лампи с орязани кабели

ЖП-гарата в общинския център Камено, където от септември до юни, пътуват десетки деца към училище, тъне в мрак.

Кабелите от уличните лампи са отрязани, но никой от управляващите в общината не се опитва да ги възстанови.

„По-бедните деца използват жп транспорта, заради скъпите билети на автобусната линия. Родителите им се страхуват да се прибират в тъмното. Ад е!”, коментираха  местни жители пред репортер на burgasdream.com.

В същото време жп гарата е пред срутване. Ремонт не е правен от десетилетие, районът е крайно криминален.

„За нас, жителите на община Камено, които ползват жп транспорта, вече това ни идва в повече. Не знам дали в цяла България има спирка като нашата и ако не дай си Боже, падне таванът върху човек, тогава всички ще са много загрижени и ще запретнат ръкави, за да оправят нещата. Но защо трябва да се случва трагедия, за да се вземат мерки? Никой от управляващите в общината не ни обръща внимание и куриозът е, че общински съветник не знае къде е този път и така наречената спирка. Защо да плащам данъци в община, която се грижи само за малцинствата и за частния автобусен превоз?“, сподели Златина Новачева.

На снимките

Така изглежда жп гарата в общински център в 21-ви век

Улицата към гарата тъне в пълен мрак нощем, учениците треперят от страх през зимните месеци, когато се прибират късно от училище

Коментари   

#1 Д.КЪНЧЕВА 26-07-2015 16:37
ЖП спирка Камено , сградата и прилежащия терен са собственост на БДЖ ! Драга редакция , следващия път преди да си напишете статиите , първо проверете фактите ! Не търсете евтини предизборни недомислици !!!
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови