Карнобатските магистрати вдигнаха мерника на четирима каналджии

Районна прокуратура Карнобат задържа за срок от 72 ч. четирима обвиняеми за противозаконно подпомагане на чужденци да преминат в страната ни

На 03.11.2016 год. Районна прокуратура Карнобат повдигна обвинения и постанови задържане до 72ч. на четирима български граждани – Ангел Б., Величко Х., Александра Г. и Петър Р. – всички живущи в  гр.София, затова, че на същата дата в с.Драганци Общ.Карнобат с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнали общо 24/двадесет и четири/ граждани на Р.Афганистан и Р.Пакистан да преминат в страната ни в нарушение на Закона за чужденците в Р.България, чрез използване на моторни превозни средства – три автомобила, както следва - л.а.“Опел вектра“, л.а.“Сеат кордоба“ и л.а.“Сузуки витара“ – престъпления по чл.281 ал.ІІ т.1 и т.5 вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК.

За това тежко умишлено престъпление законодателят е предвидил наказания „лишаване от свобода“ за срок от 1г. до 6г. и „глоба“ от 5000лв. до 20 000лв., както и отнемане в полза на държавата на моторното превозно средство, послужило за извозването.

Предстои внасяне на делото в РС-Карнобат с искане от страна на Прокуратурата за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и за четиримата обвиняеми. 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови