Дават на концесия площада в Карнобат

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Площадът „Янчо Блецов“,който е близо 4 000 кв.м. е даден на концесия за 30 години,като първите 4 години концесионерът няма да плаща концесионна такса, заради вложенията, които ще направи по неговото изграждане.

 

Площадът е известен сред карнобатлии като „стария център“ и независимо от стратегическото си положение, през последните години не привлича интереса на местния бизнес. Той пази визията и духа  на Карнобат от началото на 19 в., а много от къщите и сградите са в добро състояние,други обаче са пред разпад и опасни за хората.

След като административният център на Карнобат бе обновен и благоустроен с европейски средства, общинската администрация реши да възстанови стария търговски  център като го отдаде на концесия с предмет на дейност „Проектиране, изграждане, управление, поддържане и експлоатация на имот-публична общинска собственост на Община Карнобат – УПИ І от кв.56 по плана на гр.Карнобат, представляващ площад „Янчо Блецов”.

Откритата процедура за концесията вече е проведена и до края на седмицата ще бъде обявен концесионерът на площад „Янчо Блецов“. Той най- вероятно е предложил повече от предварително заложените от община Карнобат условия, като инвестиция от 250 000 лв. в продължение на 30-те години концесия, 2 500 лв. концесионната такса на година и 2 работни места.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови