Шефът на ИАРА Христо Панайотов се срещна с рибари в Несебър

Изпълнителният директор на ИАРА Христо Панайотов проведе среща с представители на рибарската общност в Несебър.

Разговорите продължиха повече от час, а местните рибари споделиха за проблемите и затрудненията, с които се сблъскват ежедневно. Сред дискутираните теми бяха тези за квотите за улов на калкан и отравянето на бяла мида. Беше засегнат и въпросът за категоризация на морската вода.

„За мен беше важно лично да дойда и да разговарям с Вас, защото Вие сте хората, които са пряко засегнати от дейността, която осъществява ИАРА. Предпочитам да изговоря нещата отдолу нагоре, защото без съветите на хората от бранша няма как да постигнем желания резултат“, обърна се Панайотов към рибарите.

„Ще ви кажа две неща. От една страна не ме щадете, от друга – не очаквайте веднага отговорите на всички въпроси. Наясно съм, че голяма част от проблемите са затлачвани във времето. Надявам се един по един да започнем да ги изчистваме. За мен е важно да получа информация от Вас, да видя къде и с какво мога да бъда полезен. Да ми покажете слабости, които сте имали през годините и които се надявам, че ще можем да коригираме. 

Вие сте важните хора – хора на труда, хора на морето, борещи се всеки ден с природните стихии. Вратата ми е винаги отворена за Вас, никого не съм върнал и няма да върна“, каза още Панайотов.

Срещата в Несебър беше втора на Христо Панайотов с рибарска общност. В четвъртък той проведе такава и с рибари в Поморие. През следващата седмица предстоят още дискусии с рибари от други райони.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови