Елате на международна киноложка изложба в Обзор

Обзор става домакин на първа международна киноложка изложба „Короната на морето“.

Тя ще се проведе на 25 юни 2023 година в рамките на празника на града „Еньовден в Обзор“. България нерядко е организатор на подобни прояви, но „Короната на морето“ е пионер по рода си, защото подобно събитие в тази част на страната ни до този момент не е имало.

Изложбата ще предостави изключителна възможност за професионалисти, ентусиасти и любители на кучета да се срещнат и да споделят своята страст към четириногите ни приятели. Тя има и състезателен характер.

Главен съдия ще бъде Фатих Чокчан, заместник-председател на Киноложката федерция на Турция и представител на най-голямата международна киноложка федерация FCI. Негови помощници от българска страна ще са съдиите Христо Кънев, председател на Киноложки съюз България, и Антоан Хлебаров, инструктор по хендлинг (изложбено представяне на кучета).

Чокчан е специалист по породата турски кангал, а също и по овчарски и пастирски кучета, молоси, териери и декоративни породи. Христо Кънев е доктор по ветеринарна медицина, действащ лекар и преподавател. Той е и и председател на клуб „Български барак", като от десетилетия работи за признаване на тази порода от Международната федерация по кинология.

Неговият колега Антоан Хлебаров води курсовете за млад водач на куче в Двореца на децата вече 20 години и провежда международни обучения по хендлинг.

Очаква се на „Короната на морето“ да бъдат представени както малки кученца от 3 до 6 месеца в клас „Бебе", така и четириноги в клас „Ветерани". Най-голямата конкуренция обаче се предвижда в останалите класове за любимци над 15 месеца, в които ще  бъдат представени кучета от най-различни породи, някои от които вече са участвали и са завоювали победи на различни международни киноложки изложби.

Зрителите ще могат да видят и представители на националните ни породи българско овчарско куче, барак и българско гонче.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови