Охранителите, били клиенти в Слънчев бряг, дадени на прокурор

Досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди е образувано от Районна прокуратура - Несебър на база данните от преписката на РУ несебър за инцидент с туристи в увеселително заведение в слънчев бряг, възникнал около 04.50 ч. на 8 юли т.г. 

Това съобщиха от полицията днес.

До момента са свалени обяснения от тримата охранители, други служители, както и от клиентката на заведението, неутрализирана с помощни средства /белезници/ заради агресивно поведение. 

Иззети са записи от видеокамери, намиращи се в и около увеселителното заведение, както и на близки обекти с цел установяване самоличността на мъж с цивилно облекло, нанесъл няколко удара на клиентката. 

И на двете страни в конфликта са съставени полицейски предупредителни протоколи. Предстоят допълнителни полицейски действия под ръководството на районна прокуратура - несебър с цел изясняване на детайли по възникналия инцидент.

По Закона да частната охранителна дейност „Охранителният състав на едноличния търговец или юридическото лице има право да използва помощни средства по изключение“ – при изчерпателно изброени случаи.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови