Обзор се превърна в битака на родното Черноморие

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Най-дългият търговски център се е настанил в Обзор .В протежение на 3 километра мърляви сергии предлагат евтини  китайски парцалки. Разрешение за временните обекти са издадени от община Несебър.

 

От сергиите край трасето се веят гащи, сутиени, хавлиени кърпи, чорапи. Този своеобразен търговски център е захапал от двете страни най-възловата част от 3-километровия участък в Обзор - единствения път между южната и северната част на Черноморието.

Оттук минава целият поток от автомобили от Бургас през Поморие, Несебър, Слънчев бряг, Свети Влас и Елените към Варна, Пловдив, вътрешността на страната и чужбина. Интензитетът на движението е съпоставим с този на автомагистрала, само че пътят е в пъти по-тесен ис едно платно във всяка посока, отбелязва временно изпълняващият длъжността кмет на Обзор Божидар Димов. 

По протежение на 350-метровото трасе са разположени над 100 сергии. На улицата има аутлет, щандове за „дизайнерски“ дрехи, сувенири, кафене, пицария, обменно бюро, плод и зеленчук и... квартири. Клиентите щъкат през пътя от единия тротоар до другия, търговци се суетят около тях, шофьорите рязко натискат спирачки, разменят се нецензурни реплики на няколко езика,пише вестник „Преса“.От края на май до началото на септември пътят се затапва от километрични задръствания. „Пешеходците стоят по половин час по тротоарите, докато чакат да мине колоната от автомобили“, разказва Стефка Димитрова, чийто павилион се намира на метър от пътя.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови