Украинците отказват фестивалите на Несебър

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Туристите, които пътуват по суша, имат затруднения с пристигането си в България, заради кризата в Украйна, съобщи Елена Иванова – председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

 Като пример тя посочи фестивалите на изкуствата, който се провежда това лято в Несебър. Част от украинските изпълнители са отказали участието си.

„Тази година нямахме ранни записвания нито от Русия, нито от Украйна. Радостното в тази ситуация е, че се забелязва засилване на интереса, и то преди самия старт на сезона, от Централна Европа. От няколко дена текат запитвания за допълнителни контингенти от страна на туроператори. Те искат места в хотелите за допълнителен туристопоток от Унгария, Чехия и Полша. Надяваме се това донякъде да компенсира нещата с Украйна.”, обясни Иванова.

От друга страна има статистика, че част от традиционните немски, английски и скандинавски туристи тази година са се насочили към Гърция.

Въпреки тази неблагоприятна тенденция, според Елена Иванова сезонът в Слънчев бряг се очаква да бъде силен. По думите й на този етап всички висококатегорийни хотели са пълни почти на 100%. Там посетителите са предимно чужди туристи.  Свободни места все още има в хотелите с 2 и 3 звезди.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови