Доктор обвинява кмета на Поморие

„Община Поморие в лицето на кмета Иван Алексиев извършва грубо нарушение на закона

и заради частни интереси е на път да попречи на МБАЛ-Поморие  да сключи договор със Здравната каса, а от друга страна проваля изпълнението на европроект в болницата за 640 000 лева“. 

Това е част от писмото на д-р Васил Костадинов, управител на Медико-диагностична лаборатория „Лина”.

Според него кметът не се съобразявал дори с решението на областния управител на Бургас адв. Вълчо Чолаков, който е отменил незаконосъобразно проведен от Общинския съвет  търг за помещенията на клиничната лаборатория в МБАЛ-Поморие.

„Иван Алексиев принудително  се опитва   да изземе помещенията на лабораторията от сегашния наемател Медико-диагностична лаборатория „Лина”, която ги ползва на валидно основание и има действащ договор до 2016г. Договорът на „Лина” е сключен с болницата, защото през 2013г. със своя заповед кметът отдава за безвъзмездно ползване на многопрофилната болница следните помещения: Отделение по нервни болести, Отделение по педиатрия, Отделение по акушерство и гинекология, Отделение по хирургия, Отделение по образна диагностика, помещения за клиникодиагностични структури, естакада и асансьор“, пише доктор Костадинов. 

От своя страна МБАЛ-Поморие отдава помещенията за клиникодиагностични структури под наем на „Лина”, която ги ремонтира  и внедрява оборудване за 640 000 лева.

Кметът на Поморие Иван Алексиев не вдига телефона си за отговор.

От пресцентъра му съобщиха, че ще излязат с официално становище.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови