Парад на ретро автомобили в Поморие

В Поморие се проведе Анхиало Classic cars & Jazz fest, организиран от НЧ “Просвета 1888”, Авто Мото Клуб “Анхиало” и Община Поморие.

Макар и първо издание на фестивала, събитието бе обект на изключителен интерес, градът посрещна над 80 участници, музиканти и стотици посетители от страната и чужбина.

За първи път на едно място бяха събрани 20 уникални Поршета, много мотори, велосипеди, класически автомобили и возила с историческа стойност. Главната пешеходна улица украсиха: най-старият модел Порше 356С от 1964 година; най-скъпият модел на елитната марка, струващ близо 300 000 лв.; най-старият модел на „Форд Т“ от 1910 година; VIP модели на Мерцедес от 1976 до 1990 г.; истинска Формула 1 на заслужилия майстор на спорта Стоян Апостолов; БМВ; трабанти и много други класни и атрактивни превозни средства. Изложението беше съпътствано от концертите на „Blues traffic” и Теодосий Спасов – джаз бенд

В края на фестивала се проведе церемония по награждаване на най-изявените в ретро ревюто. Бяха връчени: награда от кмета, награда от публиката, както и призове за най-старо Порше, за емблематична личност на фестивала и за исторически спортен автомобил. Организаторите бяха предвидили и много специални награди.

Кметът Иван Алексиев беше изпратил поздравителен адрес, приветствайки всички участници: Мелодичните изпълнения и хубавите автомобили винаги са имали нещо общо – и двете дават увереност и усещане за свобода. Благодаря на брилянтните музиканти, че избраха Поморие за своя сцена. Благодаря и на хората, които се постараха да съберат толкова много уникални автомобили на едно място. Убеден съм, че събитието ще има успех и ще се превърне в традиция, която заедно ще надграждаме

“Надяваме се Анхиало Classic cars & Jazz fest да се запази и да се развива през годините. Амбицията ни е да го превърнем в едноседмичен летен фестивал, представящ ценни возила и стойностна музика, но и танцово изкуство, черноморска кухня, продукцията на местните изби и други”, коментира един от организаторите Георги Тръпков от Авто Мото Клуб “Анхиало”.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови