Обходът на Поморие готов до лятото

На обходния път на Поморие се работи изключително мобилизирано, спазвайки всички мерки за борба с COVID-19, за да може движението по близо 6-километровото трасе да се пусне през лятото.

Това докладваха строителите на обекта при инспекцията на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Ще се изградят и допълнително два селскостапански подлеза, с които ще се улесни достъпът на земеделските стопани до нивите им. 

В момента на обекта се извършват насипи, реконструкция на водопроводи, колекторна система, довършителни работи по водостоците, а на кръгово кръстовище за с. Каменар при 218-ти км предстоят асфалтови работи.

Строителсвото на обходния път на Поморие, което започна в средата на месец май миналата година, е последният етап от модернизацията на пътя Бургас - Слънчев бряг. 

С построяването му транзитното движение ще се изнесе извън града, ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха. Обходният път на Поморие се изпълнява със средства от републиканския бюджет. 

Инвестицията е за около 20,6 млн. лв. На 15 юни 2018 г. беше пуснато движението по обхода на Ахелой и четирилентовия път в участъка между Поморие и Ахелой, с обща дължина над 9 км. Те също бяха финансирани от бюджета с близо 45 млн. лв.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови