Избраха изпълнител за ремонта на стария пристан в Поморие

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Има избран изпълнител за строителство на проекта за „Саниране, рехабилитация и реновиране на мостик „Старият пристан”, гр. Поморие”, това съобщи Кунчо Гайдов, зам. кмет по строителство, инфраструктура и транспорт.

ДЗЗД „Стария пристан - Поморие“ ще поеме извършването на ремонтните дейности. Фирмата се класира на първо място при комплексна оценка 91 точки.

Според зам. кмета Гайдов строителната работа ще може да стартира в средата на октомври.

Стойността на проекта е 741 871, 18 лв. По мярка 4.1. „Развитие на рибарските области”, подмярка 4.1.А „Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. Срок за изпълнение – 25.09.2015 г.

При ремонтирането на мостика, със специална подводна техника ще бъде изцяло подменена носещата конструкция, което ще гарантира безопасността на посетителите. Дървената конструкция, парапетите и стълбищата към него, изграждащи облика му, също ще бъдат подменени.

Старият кей е един от символите на града. Построен още преди Втората световна война, той е бил използван като пристан за малки товарни, а по късно и за риболовни и пътнически кораби. Днес мостика е туристическа атракция за гостите на града и място със сантиментална стойност за жителите.

Продължават процедурите по одобрение на фирми – изпълнители за останалите проекти на община Поморие: Реконструкция на Лятно кино „Яворов” и Крайбрежна алея „Яворов”, както и  „Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище". Те ще бъдат ясни в началото на следващия месец.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови