Укрепват свлачището, отнесло пътя за Малко Търново

Свлачището, заради което пропадна дясната летна на пътя за Малко Търново,

ще бъде укрепено възможно най-бързо, след което ще бъде възстановено платното. Това съобщи в Бургас министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ потвърдиха това.

„В кратки срокове ще бъде възстановен участъкът при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново. Дясната лента в отсечката пропадна на 27 януари т. г. За укрепването му АПИ предприе извършването на инженерно-геоложки проучвания. Първокласният път е основна артерия, свързваща ГККП „Дуранкулак” с ГККП „Малко Търново”, съобщиха от АПИ. 

Днес сe извършват сондажи, за да се проучат в дълбочина причините за пропадането на платното. Ще се вземат необходимите проби и в зависимост от анализа на резултатите ще бъде преценено какви конкретно технически решения ще бъдат предприети. Очаква се най-късно в средата на февруари да започнат възстановителните дейности. По първоначални оценки, при подходящи метеорологични условия, ремонтните дейности ще продължат около месец.

В момента движението в участъка при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново се извършва в лявата лента. Поставена е необходимата сигнализация за временна организация и безопастност на движението, а ограничението на скоростта е до 50 км/час.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови