4 години затвор за циганина, който се гаври с 92-годишна в Звездец

Четири години затвор е присъдата на 18-годишния циганин Райко, който извърши брутално посегателство върху 92-годишна лежащо болна старица в Звездец.

Той бе признат з авиновен в извършването на грабеж, придружен с блудство върху самотно живеещата възрастна жена.

Ето какво съобщиха от прокуратурата:

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от четири години „лишаване от свобода“ спрямо Райко И. 

Той е осъден за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на възрастна жена в дома й в с.Звездец, общ. Малко Търново, като я заплашил с нож и ножица, както и затова че по същото време и на същото място извършил блудство, като употребил за това сила. 

Престъпните деяния са извършени на 15.04.2020 г. в дома на пострадалата. Общата стойност на отнетото е сумата от 76,45 лв. и стационарен телефон на стойност 40 лв. Престъпленията са квалифицирани по чл.198 ал.І и по чл.150 ал.І вр. с чл.23 ал.І от НК.

По време на разследването е установено, че грабежът и блудството са извършени след употреба на алкохол. 

Подсъдимият се е възползвал от познанството си с пострадалата и от факта, че същата е била на преклонна възраст /92 г./ и почти обездвижена на легло, поради множество заболявания. 

Постановеното наказание „лишаване от свобода“ ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор, като същото е общо за двете престъпления.

Присъдата на Районен съд – Малко Търново е потвърдена от Окръжен съд Бургас, влязла е в законна сила и е окончателна.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови