Депутатът Румен Желев спаси църквата в Писменово

Народният представител е дарил собствени средства, с които е направил ремонт на покрива

„От времето и дъждовете протече покривът. От влагата паднаха и олтарните двери. Нашият депутат обаче спаси църквата. Сега на празника, на Димитров ден, като си дойдат хората ще има къде да запалят свещ“ разказа баба Тодорка, която се грижи за храма, цитирана от Фокус. 

Църквата носи името на светеца - воин Свети Димитър, намира се в живописното странджанско село Писменово на 7 километра от Приморско. Строена е през 1921 година с дарения от местните жители, дошли тук от село Граматиково и тракйиски бежанци от Беломорска Тракия. Времето и голямото наводнение през 2014 година нанесли щети на покрива и църквата се наводнила. 

Постоянните жители на село Писменово са 150 човека. През летния сезон селото става дом на над 500 летовници от цял свят, между които хора на науката изкуството и политиката. Един от тях е народният представител Румен Желев. Депутатът е дарил собствени средства, с които е направил ремонт на покрива. Със средства от дарения кметът на Писменово Тодор Тодоров пък ремонтирал олтара.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови