На брега на Китен: Багери копаят основите на сграда

Къща ще се извиси над скалите и морето на Китен. Снимки на разкопания бряг са публикувани от Мара Капитанова, съобщи Gramofona.com. 

Жената видяла мащабното строителство и решила да провери какво се случва. „Брегът е унищожен“, не скри недоволството си тя. Капитанова решила да заснеме разкопаването и строителните дейности, за да покаже случващото се на кмета на Китен.

Кметът е категоричен, че строителството е в частен терен и всички необходими разрешения са издадени от ресорните институции.

„Строителството е съобразено с всички изисквания“, убеден е Николай Марков. 

Той допълни, че имотът е купен от бизнесмен, който не е от Китен. Искал да подари на съпругата си къща за рождения й ден и смятал заедно със семейството си да се засели в морския град.

Според Мара Капитанова на обекта нямало нито една табела, която да указва кой и какво ще строи.  Жената допълни, че по информацията, която е получила, закупеният терен е два декара.

„Видно е обаче, че е разкопано и багерите са засегнали поне 4 дка от територията. Излиза се на морето“, допълни Мара Капитанова. Тя уточни, че точно там е свлачищен район и едно от малкото места, които не са укрепени. Новият собственик обещал да укрепи брега при строителството на къщата. „То и на Алепу всичко е законно и се укрепва брега, но всички виждаме какво се случва“, допълни още Мара Капитанова.

 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови